Transformatie van het Oude Stadhuis in Almelo is gestart

Huisinfo

Bel ons

In opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling B.V. wordt het Oude Stadhuis in Almelo getransformeerd naar 90 koopappartementen. De voormalige burgerzaal is gereserveerd voor commerciële ruimtes en in het souterrain worden bergingen gecreëerd. De gehele coördinatie en realisatie vanaf de voorbereiding, sloop en uitvoering managet bouwcombinatie Goossen Te Pas en Salverda Bouw B.V. Voor dit project verzorgen wij de kopers begeleiding en richten wij de vereniging van eigenaars op en beheren deze ook.

Project Het Oude Stadhuis
Voordat er gestart kon worden op 24 augustus 2021 met de opbouw werkzaamheden vond de asbestsanering, de constructieve sloop en de herstelwerkzaamheden van het huidige betoncasco plaats. Bovendien is het gehele pand in 3D in gescand, om de maattoleranties te bepalen van de betonconstructie en de gevels. Tevens heeft Aveco de Bondt op advies van de bouwcombinatie een spouwanker-onderzoek en een visuele inspectie van de natuursteen gevel uitgevoerd.

De bouwcombinatie heeft in samenwerking met Aveco de Bondt een passende oplossing gevonden om het gevelmetselwerk te verstevigen d.m.v. extra ankers, welke werkzaamheden worden uitgevoerd door Wildvank b.v. Daarnaast heeft Goossen Te Pas Bouw de natuursteen gevel verwijderd. Deze elementen konden loskomen van de achterliggende constructie en vallen. Door deze tegenvallers en de onvoorziene omstandigheden is het voortraject jammer genoeg vertraagd. Nu kijken wij allemaal weer vooruit.

BIM
Het in gescande 3d-model is gebuikt om informatie uit te halen betreffende de inpasbaarheid van de lift. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de diverse modellen door onder andere de architect, constructeur en installateur. Op deze manier is de gehele elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie geëngineerd en het leidingverloop bepaald. Verder is het constructieve model gebruikt voor het uitdenken van het traditionele steigerwerk. Omdat het bestaande stalen dak van de begane grond de belasting van de steigerconstructie niet kan dragen, kraagt de steiger uit vanaf de eerste verdieping.

De appartementen
De nieuwe appartementen worden voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Voor de benodigde ventilatie wordt een duurzaam gebalanceerd ventilatiesysteem geïnstalleerd. Het gebouw wordt van warmte voorzien door middel van een OWK (Opwekking warmte koude). Installatie. Het pand is goed geïsoleerd en wordt gasloos opgeleverd.

Het dak op de bovenste verdieping is voorzien van een nieuwe bitumendakbedekking. Vervolgens sluiten wij de gevels van boven naar beneneden met aluminium puien en glas elementen. Deze zijn samengesteld uit houtskeletbouwelementen of houten stelkozijnen. Voor de aluminiumpuien wordt door Polybouw een vliesgevel constructie aangebracht. Op de bovenste verdieping zijn wij inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de binnen afbouw. Zoals de het aanbrengen van de woning-scheidende Metal stud wanden en stukadoors werkzaamheden.

Kopers wensen
Wij begeleiden de kopers vanaf het zetten van de handtekening tot aan de oplevering van hun appartement. Als woonadviseur kijken wij samen met de kopers, welke keuzemogelijkheden uitvoerbaar zijn voor hun appartement. Via een digitaal portaal, Huisinfo, worden de bewoners geïnformeerd over hun keuzes en stand van de bouwwerkzaamheden. De kopers kunnen op deze manier, ten allen tijde, bij de gegevens van hun nieuwe woning.

Zodra de veiligheid voor bezoekers op de bouwplaats gegarandeerd is, worden de bewoners uitgenodigd op de bouwplaats om een appartement te bekijken. Niet alle appartementen zullen dan te bezichtigen zijn. Maar de koper krijgt een goede indruk van de werkzaamheden en de woning. Naar verwachting zal dit moment in het eerste kwartaal van 2022 worden georganiseerd.

Vereniging van eigenaars
Bij het opstarten en beheren van een vereniging van eigenaars (vve) komt er veel op je af. Je hebt te maken met de notaris, de Kamer van Koophandel, verzekeringen en een ledenadministratie. Dit alles verzorgen wij voor de nieuwe bewoners van het Oude Stadhuis.

We leggen alle informatie vast in ons softwareprogramma, zodat elke betrokkene altijd over de meest recente informatie beschikt. Iedere eigenaar krijgt een eigen inlogcode. Daarmee kun je alle relevante documenten inzien, zoals de splitsingsakte, het huishoudelijke reglement, de notulen en de jaarrekening. Ook is het mogelijk om via het pakket reparatieverzoeken door te geven, facturen digitaal te accorderen of de jaarrekening te controleren.

© 2023 Home4U | Privacyverklaring | website Bureau Peters